Barcelona organitzarà a escala mundial unes jornades participatives per pensar com s’han de construir les ciutats del futur després de la covid. Persones de tot el món podran compartir visions i explicar experiències de manera conjunta. La idea és que els participants reflexionin sobre com creuen que estan canviant els entorns urbans durant tot aquest temps de pandèmia.

Les jornades s’anomenen “Superilla Barcelona – La ciutat després de la COVID” i estan impulsades per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Placemaking Europe. El certamen disposarà de sessions en línia i presencials que es faran al Canòdrom Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, al barri del Congrés i els Indians, els dies 5, 6 i 7 d’octubre. Es podrà seguir de manera virtual, però l’entrada al Canòdrom requerirà d’inscripció prèvia.

Convertir Barcelona en una ciutat més resilient

Les jornades es desenvoluparan en vuit sessions de debat sobre diferents temes com la ciutat habitable, la cerca d’un model econòmic nou, la ciutat respirable, la gentrificació urbana o la ciutat connectada. En cada sessió, hi haurà presentacions de projectes i vídeos sobre realitats d’entorns urbanístics. Altres esdeveniments fomentaran el diàleg entre alcaldes per explicar experiències viscudes a les seves poblacions i com implantar estratègies flexibles i resilients.

L’Ajuntament vol que aquest esdeveniment s’aprofiti per convertir l’urbanisme de Barcelona i de la resta de ciutats en espais més sostenibles. Un altre objectiu és adaptar les ciutats per afrontar amenaces epidemiològiques o altres crisis que es puguin donar en el futur.