Pati escola 9 Graons

El govern municipal s’ha compromès a intervenir en l’amiant d’edificis propers a diverses escoles barcelonines abans del proper curs. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha acceptat el prec de JxC a la Comissió de Drets Socials en què es demana al govern que s’elimini qualsevol risc per la proximitat d’amiant en aquests centres escolars. Ha concretat que s’aprofitarà el període estival, sense classes, per dur a terme aquestes intervencions, malgrat que no ha concretat si s’aïllarà l’amiant o es retirarà.

Amiant a l'entorn de tres escoles properes a la plaça de les Glòries

Les escoles afectades ja fa temps que demanen que s’intervingui en aquestes cobertes de fibrociment. A tocar de la plaça de les Glòries, les escoles Gaia i dels Encants i l’Escola Bressol Leonor Serrano estan situades a tocar de diverses teulades d’uralita, totes de propietat privada.

Un altre centre escolar afectat per l’amiant és l’Escola 9 Graons. Algunes famílies d’alumnes van decidir recollir diàriament els nens i dur-los a fer el pati a un parc infantil del passeig de Sant Joan.

A banda d’aquestes escoles, també n’hi ha dues de Sant Andreu que pateixen una situació similar: El Sagrer i L’Estel.

L’aïllament de l’amiant, aturat

De fet, aprofitant les vacances de Nadal, el Consorci d’Educació de Barcelona ja havia previst dur a terme un aïllament de les cobertes d’amiant properes a les escoles. Ara bé, aquesta intervenció es va acabar ajornant perquè les associacions de famílies no tenien clar que el mètode que es volia aplicar fos útil.