No són avets però des d'ahir una cinquantena de comerciants de l'Esquerra de l'Eixample els han convertit en arbres de Nadal. En Ramon, tot i que fa només set mesos que ha instal·lat el negoci al barri, ha estat l'artífex de la iniciativa. RAMON ANTICH, El Celler, els altres vins "Feia molts anys que no es feia res i vam pensar que estaria bé perquè és Nadal i s'ha d'estar més content." La idea inicial era col·locar il·luminació amb motius nadalencs. Però el temps i el pressupost els ha jugat en contra. Finalment s'han decidit per una opció més econòmica que només ha costat 40 euros a cada comerç. En Ramon no li va costar gaire convèncer les altres botigues, entre elles la Merceria Esmar. GLÒRIA RIVERO, Merceria Esmar "Aquests carrers són molt foscos i això alegra una mica més, no gaire, però alguna cosa.." La decoració s'ha col·locat a quatre trams dels carrers d'Entença i València, i tot plegat ha estat obra d'aquesta floristeria. L'Anna ha estat l'encarregada del disseny. "La malla, l'avet, el forro blanc i aquestes boles..." Tot i així arribar aquí no ha estat feina fàcil. "Ens van posar moltes traves. Hem hagut de deixar una fiança de 600 euros i ens van enviar un tècnic perquè no fessim res malbé. Han estat molt exigents." ANNA RÓDENAS, Floristeria Aro Verd "Pot agradar més o menys però hem aconseguit cridar l'atenció... A més, els comerciants creuen que aquest pot ser un bon punt de partida per unir una mica més el comerç del barri.

“Pot agradar més o menys, però alguna cosa havíem de fer”. En Ramon Antich va obrir fa set mesos el seu celler al número 116 del carrer d’Entença, i va ser ell qui va tenir la idea. Volia canviar la tendència del nous veïns de no celebrar el Nadal com Déu mana, i el resultat n’ha estat aquest: un guarniment barat que ha costat 40 euros a cadascuna de les 47 botigues adherides, i que decora des d’aquesta setmana els carrers, o, millor dit, els arbres, del sector delimitat per l’avinguda de Roma i els carrers de Vilamarí, Aragó i Rocafort, a la Nova Esquerra de l’Eixample. El que s’ha fet és posar-hi branques d’avet cobertes amb malles i acompanyades de boles i llaços blancs; conjunt que ha dissenyat la floristeria Aro Verd (c.València 76).

Precisament, no tot van ser flors i violes perquè l’Ajuntament els exigia diversos permisos i no els permetia posar llums als arbres. De Parcs i Jardins van aconseguir-ne finalment el vistiplau per ornamentar els plàtans, un cop descartades unes arcades lluminoses que creuessin el carrer, ja que resultaven massa cares: 500 euros la peça. Això sí: ha calgut posar una fiança de 600 euros, no fos cas que es malmeti l’arbrat. “La zona és potent comercialment, però alhora molt trista. Els fanals il·luminen la calçada i les voreres queden a les fosques: són una gola de llop”. És per això que en Ramon pensa ja en noves iniciatives, quan acabin les festes. Fructifiquin o no, té motius per estar content: ha aconseguit unir en un projecte comú els comerciants. I feia més de 20 anys que ningú no ho feia.