Arrenca el Saló de l’Ensenyament 2024 a Barcelona, un dels salons més esperats per la comunitat educativa. Des d’aquest dimarts i fins diumenge, més de 220 expositors presentaran l’oferta d’estudis postobligatoris per al curs escolar 2024-25 al recinte firal de de Montjuïc. Els estudiants també trobaran assessorament professional per triar els estudis que s’adapten millor als seus interessos amb més de 170 activitats d’orientació.

Creix un 10 % l’espai dedicat a l’FP

En aquesta 33a edició, la formació professional hi guanya pes i tindrà més oferta que mai. En comparació amb l’any passat, els expositors dedicats a l’FP augmenten un 10 % i ja representen gairebé quatre de cada 10. Els estudiants podran trobar oferta educativa de pràcticament de tots els àmbits, des del sector sanitari o la informàtica i la tecnologia, fins a la gestió administrativa, el màrqueting o la mecànica, l’estètica i la gastronomia.

A més, empreses com Renfe o Seat presentaran els seus cursos per ser maquinista de tren o per treballar a la indústria de l’automòbil.

Les 12 universitats catalanes, al Saló de l’Ensenyament

Al Saló de l’Ensenyament també hi haurà la presència de les 12 universitats catalanes i els seus centres adscrits. Els estudis universitaris continuen ben presents, amb un 40 % dels expositors. També es podrà trobar l’oferta educativa de les escoles de negocis, cinema, moda, disseny, art dramàtic o dansa.

A més, hi haurà un espai dedicat a les propostes formatives estrangeres i als estudis d’idiomes.

Assessorament personalitzat amb 250 activitats

Més enllà de l’oferta educativa, el Saló de l’Ensenyament ofereix un servei d’assessorament amb 170 activitats adreçades a orientar als estudiants per triar l’opció que més s’ajusta als interessos. Al Saló de l’Ensenyament també s’hi farà una atenció personalitzada de psicòlegs i psicopedagogs, que preveu atendre més de 1.200 persones i on en aquesta primera jornada s’han registrat llargues cues.

Els estudiants també podran tenir informació directa cara a cara a l’expositor del Departament d’Educació amb 16 punts d’atenció individualitzada.