Primer dia del judici al presumpte violador del cúter, qui entre el juliol del 2013 i el setembre del 2014 suposadament va agredir sexualment quatre noies, dues d’elles de 14 anys. L’acusat ha admès haver forçat fel·lacions en dos dels casos, però ha assegurat que en tot moment anava drogat. Diego R. ha dit, de fet, que no es va adonar que una de les noies era menor perquè havia consumit metamfetamines.

Les quatre víctimes declaren per videoconferència

Las quatre agredides han demanat declarar per videoconferència i d’aquesta manera evitar qualsevol contacte visual amb l’acusat. Cal recordar que la majoria d’elles segueixen patint seqüeles psicològiques després de les agressions. La fiscalia demana entre 10 i 13 anys de presó per a cada una de les agressions sexuals i altres penes menors per robatori amb violència i intimidació. L’acusat ha negat que robés el telèfon mòbil i els diners de les víctimes, però aquestes han declarat que sí que els va treure la cartera i el telèfon. Diego R. només ha volgut respondre a les preguntes dels seus advocats. La fiscalia confia en el pes de les proves, ja que l’ADN localitzat en les víctimes coincideix, diu, amb el de l’acusat.

Dos anys fins a la detenció

Els Mossos van trigar gairebé dos anys a poder detenir el conegut com el violador del cúter. Només existia una foto del sospitós i es va haver de fer una tasca d’investigació molt complicada. En els quatre casos va assaltar les víctimes quan accedien a l’edifici on vivien o en un dels casos en una casa unifamiliar. Segons denuncien totes elles, Diego R. les va amenaçar amb un cúter i, després de tocar-les i obligar-les a treure’s la roba, les va obligar a practicar fel·lacions i, en alguns dels casos, va forçar la penetració. L’acusat va ser detingut el mes d’octubre del 2015, quan el detingut tenia 26 anys, i segons fons policials vivia amb la seva parella.