Es tracta d'una obra complexa d'enginyeria que ha començat avui. Aquesta coberta té una superfície de més de 8.000 metres quadrats i l'estructura pesa més d'1.200.000 kg. Avui se n'ha començat a hissar el primer passadís, que quedarà a una altura de terra d'entre 10 i 12 metres. ÁNGEL SÁNCHEZ, director de BIMSA "Se hace mediante 14 gatos, situados encima de los pilares que van tirando de la estructura hacia arriba en tramos de 30 centímetros y creemos que el recorrido se culminarà en unas cuatro o cinco horas." És la primera fase de la hissada. La coberta no estarà col·locada fins al mes de desembre aproximadament. En alguns punts, l'alçària arribarà als 24 metres. Les obres del nou mercat van començar l'abril de 2011. Per l'Ajuntament es tracta d'un equipament de referència a la ciutat. Cada setmana el visiten 90.000 persones i el volum de facturació arriba gairebé als 25 milions d'euros. Des del consistori creuen que la nova ubicació ajudarà a consolidar-lo. RAIMOND BLASI, regidor de Comerç, Consum i Mercats "Un equipament al qual continuarem donant aquesta oferta de productes de tota tiplogia. Que, a més a més, combinat amb l'oferta de restauració i altres serveis, lògicament l'impacte econòmic i sobretot social es veurà augmentat." Al nou mercat hi haurà 247 establiments. Esta previst que les obres finalitzin la primavera de 2013.

L’hissat de la coberta suposa un pas més perquè el nou mercat sigui una realitat. La complexitat de la hissada obliga a fer-ho per fases, cinc en concret.

L’Ajuntament confia que l’activitat a les noves instal·lacions pugui començar l’estiu de l’any que ve. La coberta és l’element més destacat de tota la construcció. Segons els arquitectes, l’objectiu és protegir les activitats comercials del sol i de la pluja, al mateix temps que permet al ciutadà veure tot el que passa a dins del mercat.

L’acabat superior és de zinc i a l’inferior s’hi col·locaran panells d’acer inoxidable.