Un dels objectius d'aquesta Mercè és mitigar al màxim les molèsties als veïns. Si l'any passat es van instal·lar limitadors acústics en 10 escenaris, enguany n'hi haurà fins a 23, pràcticament, per a tots els concerts que es faran durant les festes. Pel que fa a la seguretat, la Guàrdia Urbana i els Mossos reforçaran la vigilància, sobretot, de la zona del centre i del Parc del Fòrum. Es posarà especial atenció a possibles furts i a la venda ambulant de menjar i begudes. Per segon any consecutiu, mentre durin les celebracions, hi haurà patrulles mixtes formades per un agent dels Mossos i un altre de la Guàrdia Urbana. L'àmbit de la neteja té aquest any una novetat. Es tracta d'aquest enginy que multiplica per cinc la capacitat de les papereres. De moment, és només una prova pilot. Se n'instal·laran 20 a l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Com ja és habitual novament s'incrementarà el servei de recollida d'escombraries en un 35%. També s'instal·laran 2.000 papereres de cartró i 376 lavabos públics. Per a una bona mobilitat a la ciutat l'Ajuntament recomana l'ús del transport públic. El metro funcionarà ininterrompudament durant 91 hores seguides. Des de les cinc del matí de demà divendres fins a les 12 de la nit de dilluns A més, es reforçaran les línies de bus i s'establirà un servei especial per anar des de la plaça d'Espanya fins a Montjuïc. El Bicing estarà operatiu durant tota la nit mentre durin les festes.

L’Ajuntament vol evitar qualsevol tipus d’incident durant les festes de la Mercè i per això ha preparat un dispositiu especial per garantir la seguretat, la convivència, la neteja i la mobilitat durant aquest cap de setmana. Es reforçarà la vigilància als carrers de la ciutat amb patrulles mixtes dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Un dels objectius és evitar furts, estrebades i també reduir la venda ambulant de llaunes de cervesa.

Un altre dels serveis que s’amplia és el de neteja, que s’incrementarà un 35%. Durant el cap de setmana hi haurà 2.000 papereres de cartró distribuides pels espais de festa i 376 lavabos públics. També es farà una prova pilot a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on s’instal·laran 20 unitats de papereres de gran capacitat.

A més de la seguretat i la neteja, un dels objectius de l’Ajuntament és reduir les molèsties als veïns. Per això s’han instal·lat 23 limitadors acústics, el doble que l’any passat. D’aquesta manera es cobrirà pràcticament la totalitat d’escenaris.

Pel que fa a la mobilitat, es recomana l’ús del transport públic. Per tal de facilitar els desplaçaments, TMB reforçarà i adaptarà els horaris de les línies de metro i autobús que donen servei als escenaris principals de la festa. De fet, s’establirà un servei especial de bus per anar des de la plaça d’Espanya fins a Montjuïc. Pel que fa al metro, funcionarà de manera interrompuda des de les cinc de la matinada de divendres fins a la mitjanit de dilluns. El servei del Trambaix i el Trambesòs funcionaran les nits del 22 i el 23 de setembre. També les línies de FGC, Barcelona-Vallès funcionaran les nits del 21, 22 i 23 de setembre. El Bicing estarà operatiu des de divendres fins al dimarts 25 a les 02 h.