El "modus operandi" era gairebé sempre el mateix. Actuaven de dos en dos. Mentre un s'esperava a fora, amb una moto a punt, l'altre entrava a l'establiment. N'intimidava els treballadors amb una arma de foc i els obligava a buidar-ne la caixa. Es tractava d'una operació ràpida. Això, sumat al fet que no tenien antecedents, n'ha fet difícil la identificació. Els presumptes lladres van començar a actuar el mes de juny. En total, se'ls imputen 30 atracaments a establiments molt diversos. Van assaltar, per exemple, supermercats, farmàcies o una sabateria. A dos dels imputats, se'ls va detenir quan estaven a punt de cometre un atracament, el tercer va ser atrapat "in fraganti" i el quart el van agafar més tard. De moment, el jutge ha decretat l'ingrés a presó de tres dels detinguts i ha deixat l'últim en llibertat amb càrrecs.

Els detinguts seguien sempre el mateix “modus operandi”. Un dels autors entrava a l’establiment i obligava el treballador a obrir la caixa enregistradora amenaçant-lo amb una arma de foc. Un cop aconseguits tots els diners, l’autor sortia de l’establiment i fugia en la motocicleta en què l’esperava el seu company.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar la investigació a principis d’estiu després de comprovar que diversos establiments de la ciutat havien estat atracats amb aquesta tècnica. Els agents van constatar que, en els vuit primers atracaments, hi actuaven les mateixes dues persones, però després van observar que la parella d’atracadors s’havia separat i que havia buscat un nou company per efectuar els robatoris. Així el grup va passar de dos a quatre atracadors.

El fet que els autors no tinguessin antecedents policials va dificultar molt poder-los identificar, però, finalment, a mitjans de setembre van ser detinguts.

Els quatre detinguts són de nacionalitat espanyola i se’ls acusa d’haver atracat amb violència 30 establiments entre els quals 14 supermercats, 11 farmàcies, dos forns de pa, una benzinera, un restaurant i una sabateria dels districtes de l’Eixample, Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Sant Andreu, les Corts i Sants.

Tres dels quatre detinguts ja han ingressat a presó provisional i el quart ha quedat en llibertat amb càrrecs.