JAVIER JORBA, president de la Divisió de Productes Biològics de Grifols "La vacuna estimula el sistema immunitari. Aquest sistema reacciona i genera uns anticossos, popularment es coneixen com a defenses. El que fa és captar el betamiloide i el destrueix. Seria com la vacuna de la pòleo o altres vacunes. L'apliques i la malaltia ja no es desenvolupa."

La vacuna permetrà combatre la malaltia en els estadis més inicials, quan el cervell de les persones afectades encara no s’ha vist atrofiat per la mort de les neurones. L’objectiu és immunitzar els pacients per tal d’endarrerir el deteriorament neuronal provocat per l’Alzheimer. La vacuna ja ha superat la fase d’experimentació animal i a principis d’any es començarà l’assaig clínic amb 400 persones.

A banda dels avenços científics, la Societat Espanyola de Neurologia recorda que la prevenció i fer-ne un diagnòstic precoç  són fonamentals per lluitar contra aquesta malaltia. L’organisme preveu que el 2050 més d’un milió i mig de persones patiran Alzheimer i per això aposta per continuar investigant.