ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Aquesta família que són també emprenedors, amb una mica d'ajuda podran seguir pagant i mantenir tant la feina com la casa. En canvi, aquesta entitat vol deixar sense feina, sense casa i fer un gran negoci quedant-se una casa rural que val molt més que el deute que els hi reclamen."

La PAH ha explicat que les protestes continuaran si l’entitat no es compromet a arribar a un acord amb la parella afectada, el Marcos i la Mónica. Els afectats són un matrimoni que a 2005 van convertir casa seva en una casa rural, amb el segell de qualitat turística del Principat d’Astúries. Uns anys després, la crisi va reduir l’activitat econòmica del negoci i van intentar renegociar les quotes del pagament de la hipoteca amb Cajastur. En cap moment van rebre resposta i, a finals de 2012, van deixar de pagar les quotes i, amb conseqüència, van rebre una demanda d’execució hipotecària. Les demandes de la PAH són que es paralitzi l’execució hipotecària, que Cajastur nomeni un negociador vàlid que els permeti arribar a un acord realista.

Després de les mobilitzacions, la PAH asturiana ha informat que els afectats han aconseguit una reunió el proper dimarts 17 de setembre amb els responsables regionals de Liberbank.