La intenció dels participants és passar la nit a la plaça de Catalunya, i a les 19 h ja s’havien plantat una desena de tendes de campanya (els organitzadors de la iniciativa han explicat a BTV que tenen el permís de l’Ajuntament). S’hi estaran un total de 48 hores -fins diumenge a les 17 h-, dos dies que passaran en dejuni, amb la fita d’obtenir signatures per tramitar la ILP al Parlament. De moment n’han aconseguit 43.000 però en necessiten 7.000 més per arribar-ne a 50.000 abans de l’11 d’octubre.

Durant tot el cap de setmana s’organitzaran xerrades per reflexionar sobre la pobresa, la immigració o el cooperativisme, que acabaran amb una assemblea de conclusions diumenge, dia 15. Entre d’altres, hi participaran Itziar González, Arcadi Oliveres, Pilar Malla o Ricard Gomà. La iniciativa té el suport d’una seixantena d’entitats socials i polítiques, entre les quals hi ha sindicats i partits com ERC, ICV-EUiA, PSC i la CUP.

La iniciativa demana una renda de 7.967,70 € a l’any amb caràcter incondicional, no subjecta a cap obligació de seguir cursos, i amb caràcter indefinit, fins que el perceptor surti de la situació de pobresa.