La Diputació de Barcelona, el Centre Tecnològic Eurecat i la “start-up” catalana Treematernity han posat fil a l’agulla per fabricar 3.000 cinturons de monitoratge fetal d’un sol ús per mirar de posar fre al contagi del coronavirus en aquest tipus de proves.
L’alternativa a les corretges
Els cinturons, que s’anomenen Belty, permeten evitar la reutilització de les corretges tradicionals i la càrrega bacteriana que això comporta, de manera que ofereixen més seguretat davant del coronavirus.
A diferència dels actuals, els cinturons permeten una assistència molt més higiènica. S’espera que se’n fabriquin unes 3.000 unitats amb el material disponible actualment i poder entregar-les en el termini d’una setmana.
Es fabriquen a les instal·lacions de Canet de Mar amb un equip de cinc tècnics de la Diputació i d’Eurecat, i disposaran de totes les garanties de seguretat.
Es distribuiran mitjançant el Vall d’Hebron
El Servei Català de la Salut coordina les demandes de donacions de material sanitari per a la covid-19 i ha donat el consentiment per fabricar els cinturons. Les donacions de material maternoinfantil es canalitzen per tot Catalunya a través del Vall d’Hebron, i serà aquest centre el que el repartirà als hospitals segons les prioritats establertes.
El Vall d’Hebron, centre de referència
El Vall d’Hebron no només gestiona els materials sanitaris des de dijous, sinó que també és el centre de referència per a totes les dones embarassades que necessitin ser ingressades per coronavirus. Des de l’inici de la crisi també s’ha detectat un descens de les consultes per fer el seguiment de l’embaràs.