Sarrià-Sant Gervasi batejarà cinc espais del districte amb noms de dones relacionades amb Barcelona. Es tracta de quatre places i uns jardins que no havien estat batejats fins ara, però que el ple del districte ha aprovat posar-hi el nom de sis dones: les germanes Carme i Enriqueta Soriano i Tresserra, Maria Carbonell i Mumbrú, Aurora Díaz-Plaja i Contestí, Maria Luisa Granero i Angelina Alòs i Tormo.
Plaça de Carme i Enriqueta Soriano i Tresserra
Carme Soriano i Tresserra
(1917 – 1996) i Enriqueta Soriano i Tresserra (1920 – 1983) donaran nom a una plaça situada entre el carrer de Santa Fe de Nou Mèxic i la plaça de Sant Gregori Taumaturg. Totes dues germanes eren grans figures de la natació femenina catalana durant els anys 1930 i 1940 i van ser sòcies del Club Natació Barcelona.
Jardins de Maria Carbonell i Mumbrú
Maria Carbonell i Mumbrú
(1911 – 1988) va ser una pianista catalana formada a l’Escola Municipal de Música de Barcelona, on també hi va exercir com a professora. L’any 1963 va interpretar les 32 sonates de Beethoven, una actuació que va ser destacada. Amb el seu nom es batejarà un espai situat entre els carrers del Comte de Sert, de Josep Garí, de Collserola i de Carles Pirozzini.
Plaça d’Aurora Díaz-Plaja i Contesí
Aurora Díaz-Plaja i Contestí
(1912-2003) va ser bibliotecària i escriptora. Va publicar molts llibres infantils i, de fet, va organitzar la primera exposició del Llibre Infantil en Català. L’any 1998 va ser guardonada amb la Medalla de la Dona de Sarrià – Sant Gervasi. El seu nom donarà vida a l’espai situat sobre la Via Augusta entre el passeig de la Bonanova i el carrer Dolors Monserdà.
Plaça de Maria Luisa Granero
Maria Luisa Granero
(1924 – 2012) era una artista que va treballar per a l’escultor Monjo i d’ençà que va exposar la seva obra el 1942 no va parar de rebre reconeixements. De fet, les seves creacions es poden trobar per tota Espanya i part d’Europa. Granero va formar part de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i també va rebre la Medalla de la Dona al 2006. L’espai situat entre els carrers de Pomaret i de Terré i el passatge d’Holanda durà el seu nom.
Placeta d’Angelina Alòs i Tormo
Angelina Alòs i Tormo
(1917-1977) era una ceramista que va estudiar a l’Escola del Treball de Barcelona, on més tard també va exercir com a professora. Al 1951 va fundar el seu propi taller i va ser un gran referent de la ceràmica contemporània. De fet, en homenatge a la seva persona, l’any 1998 es va celebrar la primera Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alòs.