Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones acusades de cometre quatre robatoris amb força en establiments comercials al barri de Sants. Segons la policia catalana, feien servir el mètode del butró, consistent a entrar per la força a la porteria d’un edifici, obrir l’habitació dels comptadors i fer un forat per accedir al local comercial que volien robar.

El cas dels robatoris s’ha resolt després que el 15 de març passat es va detenir en un control de seguretat un vehicle sospitós en què viatjaven els cinc membres d’aquest grup. Al maleter del vehicle hi anava un dels ocupants, envoltat de bitllets, tapat amb una manta, amb eines i restes de totxos i pols. Aleshores la Unitat d’Investigació de la policia catalana va relacionar els detinguts amb anteriors robatoris no resolts i que tenien amb un “modus operandi” similar.

En llibertat amb càrrecs

Els cinc detinguts han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs. Es tracta de quatre homes i una dona d’edats compreses entre els 29 i els 41 anys. A més a més, al grup criminal hi ha dues persones més que tenen ordres de detenció vigents i que se’ls acusa de formar part del grup de lladres. Se’ls atribueixen tres robatoris amb força i un quart en grau de temptativa, comesos entre el mes d’octubre de l’any passat i el mes de març d’aquest 2020.