Sota el lema “Sense justícia no hi ha pau, llibertat Pablo Hasel”, unes 250 persones s’han manifestat aquesta tarda des de la plaça de la Universitat fins a la Delegació del Govern espanyol. Amb la marxa han mostrat el seu suport al raper Pablo Hasel, condemnat en sentència ferma pel Tribunal Suprem a nou mesos i un dia de presó, i per protestar pel que consideren una persecució política contra el cantant. 

Protesta Pablo Hasél

La manifestació ha començat poc després de les 7 de la tarda a la plaça de la Universitat i s’ha desplaçat per diversos carrers per concloure davant la Delegació del Govern. Durant el recorregut, els manifestants també han cridat proclames en contra de la monarquia, dels borbons i del Tribunal Suprem. Al final del trajecte, els convocants han llegit un manifest de suport.

Aquesta manifestació s’ha seguit simultàniament en diversos punts del territori espanyol.

Demanen l’amnistia total per al cantant

L’objectiu principal de la marxa ha estat demanar l’amnistia total per a Hasel. Recordem que el Tribunal Suprem ha refermat la condemna de l’Audiència Nacional per enaltiment de terrorisme. A més dels nou mesos de presó, la sala penal del tribunal el condemna també a una multa de 30 euros diaris o 84 dies més de presó, en el cas d’impagament. Per la seva banda, Pablo Hasel, ha declarat que “no té intenció d’exiliar-se” però tampoc “de presentat-se a la presó”. Aquesta és la segona sentència ferma contra el cantant per les seves cançons i piulades contra la monarquia espanyola i altres causes, fets pels quals, en tenir ja antecedents, el seu ingrés a presó podria produir-se de forma imminent.

Alguns manifestants han explicat a betevé que aquesta marxa va més enllà del cas Hasel, “és en contra d’un estat feixista i repressor”, han afirmat. En aquest sentit, han llançat una crítica a Pedro Sánchez per mostrar-se, diuen, “contrari a la condemna de Valtònyc quan era a l’oposició”.