El secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, és qui ha actualitzat les dades del Govern a la sortida de la reunió del gabinet de crisi al Palau de La Moncloa, que presideix Soraya Sáenz de Santamaría. Martínez ha anunciat que són 49 els espanyols que han mort en l’accident d’avió d’ahir als Alps francesos. Poca estona després, a través d’un comunicat, fonts del ministeri de l’Interior han confirmat que “s’han identificat dues noves víctimes de nacionalitat espanyola”. En total, doncs, series 51 les persones que han estat identificades amb noms i cognoms, a través de les dades que  han facilitat els familiars. Ara caldrà encreuar tota aquesta informació amb la que reculli la policia a l’aeroport de Düsseldorf.

Les dades facilitades pel Govern espanyol contrasten amb les que ha donat en roda de premsa el director general de Germanwings, Thomas Winkelmann. Segons el responsable de la companyia, tenen confirmades 35 víctimes espanyoles i 72 d’alemanyes. També han pogut confirmar víctimes d’altres nacionalitats, entre les quals hi ha dos australians, un mexicà, un anglès i passatgers del Japó, Dinamarca, els Països Baixos, l’Argentina o Veneçuela, entre d’altres. Winkelmann ha explicat que la companyia ja s’ha posat en contacte amb 123 famílies a les quals està donant assistència individual des dels tres centres d’assistència que ha instal·lat a Barcelona, Düsseldolf i a Barcelonnette, al lloc del sinsitre. Tot i això, la companyia reconeix que encara li queden 27 persones de les quals no ha pogut contactar amb cap familiar.

Germanwings ha anunciat que posa a disposició de les famílies dos vols, un amb sortida a Barcelona i l’altre des de Düsseldolf, perquè es puguin desplaçar al lloc de l’accident, així com un tercer vol per als familiars de la tripulació de l’avió sinistrat. El mateix Winkelmann ha anunciat que viatjarà personalment a Barcelona i a Düsseldorf per estar al costat de les famílies.