Des d'ahir a la nit aquest hotel s'ha convertit en el punt principal d'atenció als familiars de les víctimes del vol accidentat. Alguns s'hi han allotjat aquesta nit, d'altres només hi han anat per assistir a les reunions informatives. En total hi han passat un centenar de familiars i persones properes a les víctimes, que en tot moment han estat acompanyats per un equip de psicòlegs. Algunes famílies ja han demanat a Germanwings poder viatjar fins al lloc de l'accident però primer, segons ha informat el Govern espanyol, caldrà determinar quin serà el punt d'atenció als familiars a França. JULIO GÓMEZ-POMAR, secretari d'Estat d'Infraestructures "Su voluntad de fletar un avión y trasladar a las víctimas hacia allá es clara. Lo que falta es la determinación final de las autoridades francesas de cual es el lugar mas conveniente para que trasladen las familias de las víctimas." En espera que les administracions i la companyia es coordinin, l'equip de psicòlegs de moment no recomana als familiars viatjar per lliure fins a la zona. JORDI MARTORI, responsable d'atenció psicosocial de Creu Roja "Anar per lliure té el risc que allà sigui molt complicat organitzar-se, factors idioma, llocs on estaran, processos que poden ser paral·lels als nostres. Per tant, recomanem que esperin la informació i que quan sigui el moment es puguin desplaçar." Mentrestant en aquest hotel es continuen recollint mostres d'ADN als familiars, unes proves que seran clau per a la identificació dels cadàvers. XAVIER PORCUNA, portaveu dels Mossos d'Esquadra "Estem confeccionant una fitxa individual que es denomina ante mortem, amb totes les característiques de la víctima perquè la seva identificació al lloc de l'accident sigui el més àgil i el més ràpida possible." La centralització del suport a les víctimes garanteix que tothom rebi la mateixa informació alhora, ja que les famílies afectades són de diferents zones de Catalunya.

Dins l’hotel, la companyia ha informat els afectats de la situació de les tasques de rescat de les restes de l’aparell i dels cossos i equips de psicòlegs i metges voluntaris de la Creu Roja han treballat donant atenció a les famílies.

Agents dels Mossos d’Esquadra custodien les portes del Rey Don Jaime de Castelldefels per assegurar que només hi accedeixen familiars de les víctimes i personal autoritzat.