La recerca de l’avió enmig de les muntanyes dels Alps francesos es fa per terra i aire. El moviment de vehicles i una columna d’agents de la policia francesa s’han posat un altre cop en marxa per acostar-se a l’àrea on es va estavellar l’avió i localitzar-ne les restes i les víctimes. El terreny s’ha hagut de preparar perquè els helicòpters puguin aixecar el vol en una nit passada per neu. Les autoritats treballen per fer un camí que els condueixi cap a l’àrea de l’accident, caracteritzada per un terreny escarpat i de difícil accés. Les condicions meteorològiques per a aquesta jornada són de núvols durant tot el dia i amb algunes pluges febles.

[Foto: @Gendarmerie]

L’atenció als familiars a peu de les muntanyes

Seyne-les-Alps és la població més propera a l’àrea del sinistre i s’ha triat com l’espai base en què s’ha organitzat el dispositiu especial d’atenció als familiars que es vulguin desplaçar fins a la zona. Les autoritats també hi han aixecat una capella ardent provisional.

L’avió sinistrat es va estavellar aquest dimarts una hora després d’haver-se enlairat sense que es coneguin encara les causes de l’accident. Una de les caixes negres ja s’ha recuperat -la que grava les converses dels pilots- tot i que està malmesa, però es podran reconstituir les dades de la caixa, segons ha explicat el ministre de l’Interior francès, Bernard Cazeneuve. Ara també es busca l’altra caixa, que conté més informació per esclarir la tragèdia.

Hollande, Merkel i Rajoy visiten el punt de coordinació dels equips de recerca

El president francès, François Hollande, i els seus homòlegs Angela Merkel i Mariano Rajoy han visitat a primera hora d’aquesta tarda el centre d’organització de les tasques de recerca que s’ha instal·lat a Seyne-les-Alpes, la població més propera a la zona de l’accident.

[Fotos: Ministeri de l’Interior francès]

En una compareixença conjunta, Merkel i Rajoy han mostrat el seu agraïment a Hollande i a totes les persones que estan treballant tant en la recerca de les víctimes mortals com en l’atenció dels familiars. Tots tres presidents han coincidit que treballaran conjuntament per esclarir les circumstàncies del sinistre.