De tots els que participen serà un noi, que es fa anomenar Àlex,  qui caminarà durant les 24 h sense parar, mentre que la resta de gent s’hi sumarà per torns. De fet, Àlex és el pseudònim que utilitzen tots els concentrats. Els CDR han decidit utilitzar aquesta mesura després que la Fiscalia de l’Audiència Nacional anunciés que estudiava accions penals contra els Comitès de Defensa de la República.

Per poder fer aquestes activitats s’ha tallat el carrer de Provença entre Nicaragua i Entença. Dissabte al vespre hi va haver música en viu i un sopar de carmanyola, mentre que diumenge, just abans que acabi la caminada, el CDR ha anunciat una tertúlia amb Pepe Beúnza, el primer objector de consciència no violent l’any 1971. L’organització també ha anunciat que els diners que es recaptin durant la caminada aniran a la caixa de solidaritat que han impulsat Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.

Una de les imatges d’aquesta caminada ha estat durant la nit quan 200 persones encara rodejaven la Model i han encès les llanternes del seu mòbil per il·luminar l’entorn del recinte.

Entre els assistents a la caminada, hi havia Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez. Aquest ha agraït la iniciativa i ha afirmat  és molt important que la ciutadania continuï sortint al carrer a mostrar el seu desacord amb l’empresonament dels independentistes perquè el procés serà llarg. Xavier Sànchez ha assegurat que l’alliberament de Puigdemont ha donat esperança  a tots els familiars dels presos, però s’ha mostrat convençut que la justícia espanyola no deixarà escollir com a president el seu germà, després que el president del Parlalment, Roger Torrent, el torni a proposar candidat a la investidura.

Durant les 24 hores que durarà l’acció reivindicativa tenen previst assistir-hi altres familiars dels polítics empresonats, com Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn.