Els fets van passar cap als volts de les cinc de la matinada, just després de la Festa Jove de Primavera d’Horta-Guinardó. Els membres del CSO El Convento asseguren que, quan van detectar el foc en una cartellera on indicaven els valors i objectius de l’ocupació de Can Safont (al carrer de Natzaret, 107), van sortir a l’exterior i van veure un grup de joves del barri. Un cop l’incendi es va apagar, diuen que els van amenaçar. Fins i tot, han trobat una ampolla d’alcohol que creuen que és la que es va utilitzar per encendre el foc.

ampolla alcohol incendi cso el convento

D’altra banda, fonts properes als presumptes agressors afirmen que es tracta d’un malentès. Expliquen que els joves van anar a les portes de l’edifici quan van veure que hi havia un incendi, precisament, per avisar els inquilins. Segons aquests, la resposta va ser llançament d’objectes des de l’interior de la casa ocupada.

La notícia ha alarmat molts veïns, que temen que es pugui tractar d’un incendi com el de la setmana passada a l’Ateneu Popular de Sarrià, on es van localitzar pintades feixistes.