El rei Felip VI tornarà a visitar Barcelona aquest dilluns per presidir l’acte de lliurament de despatxos a la nova promoció de jutges. Serà la segona visita del monarca a Catalunya després de l’1-O. La primera va ser al febrer per participar en el sopar d’inauguració del MWC, una visita que va comportar mobilitzacions per evitar l’entrada del monarca al Palau de la Música. En aquesta ocasió els CDR també han convocat mobilitzacions prop de L’Auditori amb el mateix lema, “Destronem-lo”.

Felip VI presidirà a L’Auditori l’entrega de despatxos als nous jutges a partir de les 12 del migdia. L’acompanyarà la cúpula judicial, però cap representant polític, com sí que s’havia fet en ocasions anteriors, ja que es pretén posar en relleu la independència i imparcialitat dels tribunals. Així, hi assistiran, entre d’altres, el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, i la directora de l’Escola Judicial, Gema Espinosa, dona del magistrat Pablo Llarena, que instrueix la causa al Tribunal Suprem contra els polítics i líders independentistes.

Els CDR han convocat una protesta per la visita del rei Felip VI a Barcelona amb el lema “Destronem-lo”. Es concentraran a les 11 h al Pont de Marina, prop de L’Auditori, on es farà l’acte.

Mobilitzacions a cada visita del rei després de l’1-O

La darrera visita del monarca a la ciutat també va anar acompanyada de mobilitzacions. La primera després de l’1-O va ser per assistir al sopar inaugural del Mobile World Congress al Palau de la Música. Els CDR van convocar protestes a l’exterior amb la intenció d’evitar que el monarca entrés a l’edifici. Tot i això, el rei va poder assistir al sopar. En aquesta ocasió la polèmica també es va generar perquè ni l’alcaldessa, Ada Colau, ni el president del Parlament, Roger Torrent, van participar en la recepció oficial al rei.