Un professor de l’Escola Anna Ravell, dels Maristes, del Poble-sec, ha estat apartat cautelarment i de manera immediata de les seves funcions com a docent després que una família del centre denunciés presumptes abusos sexuals a una alumna. En un comunicat, l’escola assegura que ha ofert tota l’atenció necessària tant a l’infant com a la família i que, des del primer moment, està col·laborant amb les autoritats que investiguen el cas per aclarir els fets.

La Fundació Anna Ravell assegura que ja ha posat en coneixement de la fiscalia i els Mossos d’Esquadra tota la informació que tenen. A més, han informat al Departament d’Educació, el Consorci d’Educació de Barcelona i de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. També n’ha informat tota la comunitat educativa del centre, tant a les famílies i professors com al comitè d’empresa.

Fonts d’aquesta fundació han explicat que el cas s’ha posat en mans de la policia autonòmica i de la fiscalia aquesta setmana i que la família de la menor ha presentat una denúncia davant dels Mossos en què al·leguen que hi havia hagut tocaments d’aquest professor a la seva filla.

En un comunicat, la Fundació ha explicat que després d’escoltar la versió del docent denunciat va decidir aparta-lo provisionalment de les seves funcions fins que s’aclareixin els fets. Segons cita EFE, la fundació assegura que el professor no reconeix aquests suposats abusos.

Els últims anys, els col·legis maristes de Catalunya han rebut diverses denúncies d’abusos sexuals comeses suposadament per docents, encara que la majoria d’aquestes es van cometre fa anys. Per això, asseguren que des del 2011 estan desenvolupant un protocol de prevenció i protecció dels infants a totes les escoles.