Aquest dissabte el Symphony of the Sea comença a operar amb Barcelona com a port base. El creuer és considerat el més gran del món,  amb una eslora enorme, la més gran del planeta. A més, és l’embarcació amb capacitat per a més passatgers de tot el món: pot acollir 6.700 passatgers i 1.200 tripulants. En definitiva, és una petita ciutat flotant.

Amb la posada en funcionament del creuer, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) i la Plataforma per la Qualitat de l’Aire s’han manifestat sota el lema “Stop creuers Barcelona” per mostrar el seu rebuig a aquest model de negoci turístic que duu centenars de creuers al port barceloní. 

La marxa reivindicativa ha intentat accedir fins a les portes del Symphony of the Seas, però quan han arribat al pont de la Porta d’Europa s’han trobat amb un cordó policial que els ha impedit continuar més enllà. Els manifestants, que sempre han mantingut un to festiu, han decidit fer marxa enrere i anar fins a la Rambla per fer visible als turistes la seva protesta.

Aquesta no ha estat la primera manifestació que s’ha fet contra els creuers. Dijous les plataformes convocats ja van organitzar una altra concentració al port per mostrar el rebuig a l’arribada del Symphony of the Sea.

Les entitats s’han manifestat després que fa pocs dies reclamessin a l’Ajuntament que revoqués l’acord que va tancar amb el Port de Barcelona per reorganitzar les terminals de creuers i definir els usos de la nova bocana. Alerten que la concentració de creuers al moll Adossat permetrà que arribin vaixells més grans i més creueristes.

A partir d’ara el Symphony of the Seas visitarà diverses ciutats mediterrànies, una trentena al llarg de l’estiu, entre les quals es troben Palma, Florència o Roma. Però cada dissabte l’embarcació tornarà a la capital catalana, el port base, on embarcaran cada setmana el nou passatge.