Barcelona es tenyeix de blau per sensibilitzar sobre l’autisme

L'associació Aprenem ha organitzat una gran festa ciutadana per apropar les persones amb autisme a tota la ciutadania

La festa també s’aprofita per reivindicar els drets de les persones que tenen aquest trastorn neurològic, que afecta la percepció i el processament cerebral de la informació d’un 1 % de la població. A més, des de l’associació Aprenem volen aprofitar l’ocasió per celebrar la diversitat que hi ha a la societat.

En total, s’havien programat activitats per als infants a 15 espais repartits per la ciutat. Finalment se n’han fet la meitat, ja que el mal temps ha obligat a ajornar les que estaven previstes al Zoo, al front marítim o a Las Golondrinas, entre d’altres. des de l’organització han confirmat que els faran un altre dia.

Malgrat tot, a la resta d’espais, com el  Museu de Ciències Naturals de Barcelona, s’han dut a terme activitats dissenyades perquè tots els infants i les seves famílies puguin gaudir d’un matí d’inclusió. En aquests espais també s’ha pogut trobar un punt d’informació i productes solidaris d’Aprenem destinats a ajudar les persones amb aquest trastorn.

El punt final a la jornada ha estat una gran festa a la Salle Comal. Allà s’han organitzat diverses activitats infantils amb inflables,  animació i música. També s’han fet tallers. Un dels que ha tingut més èxit el capitanejaven el youtuber Roc i la Noemí Fuster, del canal social de youtube ‘Bon dia Món’. A més, per cloure la festa es farà un dinar solidari a un preu simbòlic.

Per participar en totes aquestes activitats s’ha de comprar una entrada que serveix com a donatiu que es destinarà reintegrament a projectes que treballen per la inclusió de persones amb autisme.

Aquest any betevé s’ha implicat en la tasca de difusió sobre l’autisme amb un web especial, autisme.beteve.cat.

seccions
etiquetes

també et pot interessar