Unes 300 persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume convocades pels Comitès de Defensa de la República (CDR) per reivindicar la proclamació de la República Catalana. Coincidint amb l’aniversari de la declaració d’independència, els CDR han exigit que s’acabi el simbolisme i es ratifiqui l’inici d’una nova etapa.

La protesta ha arrencat amb molts dels concentrats alçant paraigües grocs i fotografies del rei Felip VI, el president de Ciutadans, Albert Rivera, o del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. Imatges que més tard han acabat cremant.

Els manifestants han pujat per la via Laietana en direcció a la delegació del Govern espanyol, situada al número 278 del carrer de Mallorca. Al seu pas per davant de la comissaria de la Policia Nacional han llençat avions de paper i han cridat “aquest edifici serà una biblioteca”. En un manifest, els CDR han titllat els polítics de ser “titelles” de l’Ibex-35 perquè consideren que són les empreses de la borsa les que realment manen.

Un cop han arribat davant la delegació del Govern espanyol, els concentrats han cantat l’himne d”Els Segadors’ i han cremat les imatges que portaven del rei i dirigents polítics espanyols.