Coincidint amb el primer aniversari de la declaració d’independència del 27 d’octubre, l’Assemblea Nacional Catalana ha reclamat al Parlament que publiquin la declaració al BOPC i que després el govern ho faci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

“Treballem perquè es faci efectiva la declaració d’independència i el primer pas és que es publiqui. No podem amagar que el Parlament de Catalunya va declarar formalment la independència i la va votar”, ha dit la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, davant del Departament d’Economia.

Aquesta setmana l’Assemblea ja havia registrat una petició electrònica al Parlament tot reclamant que es publiqués la proclamació al DOGC. Ara, coincidint amb l’aniversari de la proclamació, demana als ciutadans que s’hi adhereixin presentant la documentació al govern i al Parlament. Per això, han organitzat diverses convocatòries per presentar conjuntament les adhesions. A Barcelona tothom que vulgui ho podrà fer durant aquesta setmana al Departament d’Economia i Hisenda, a la rambla de Catalunya.

“En els moviments de lluita no violenta moltes petites accions són poderoses, com la de la gent que ha vingut avui malgrat tot, malgrat la pluja”, ha manifestat Paluzie, qui ha aprofitat l’acció per reclamar al govern una estratègia compartida i que es prepari per a un escenari de no negociació per part de l’Estat espanyol. A més, ha explicat que des de l’Assemblea duran a terme diverses accions perquè la societat civil estigui més preparada per fer efectiva la independència, sobretot, amb iniciatives de consum estratègic.