Comissions Obreres (CCOO) alerta que falta personal a les prefectures de Trànsit de tot l’Estat. A Barcelona en concret, les vacants en llocs d’atenció directa a la ciutadania superen la meitat (hi ha un 55 % de llocs vacants). Tot plegat podria dur al col·lapse les prefectures que hi ha a Barcelona (una a la Gran Via de les Corts Catalanes i l’altra a Sabadell), segons explica el sindicat.

Això s’explica perquè la Direcció General de Trànsit (DGT), adverteixen, es veurà obligada a tancar algunes dependències, i per tant desviaran els ciutadans a altres províncies. Barcelona, per exemple, podria haver d’absorbir tràmits que no es puguin fer a Girona, Tarragona o Lleida, i en períodes de gran demanda això podria provocar una saturació del servei.

El motiu: les privatitzacions

CCOO afegeix que un tancament de les prefectures dificultarà l’accés a tràmits relacionats amb la documentació de matriculacions, exàmens de conduir o transferències de vehicles. En culpen “les privatitzacions”, una “creixent pèrdua de personal” i “el greu deteriorament de la Direcció General de Trànsit”.

També diuen que la falta de personal suposa que gairebé set de cada deu persones que tractin d’obtenir cita prèvia no l’aconsegueixin, xifra que eleven fins a nou de cada deu quan es tracta del tràmit de bescanvi de llicència.

Girona, la província amb més vacants

A Catalunya el nombre de vacants en llocs d’atenció directa al ciutadà arriba gairebé al 75 % a Girona, a Tarragona i Sabadell se supera el 60 %, i a Barcelona i Lleida és del 55 %.

Alerten del risc d’augment de morts

CCOO alerta del risc d’augment d’accidents i morts a la carretera derivat de la falta de personal i els processos de privatització dels serveis públics essencials per a la seguretat viària, com els centres de gestió i els serveis de vigilància des d’helicòpters. El sindicat exigeix un increment de les plantilles per garantir l’atenció i la seguretat dels conductors.