El dia 8 de gener del 2021 es van acumular fins a 60 centímetres de neu al centre peninsular, pel pas de la borrasca Filomena. A Barcelona els efectes d’aquesta pertorbació no van arribar fins a la matinada del dia 9.

A Catalunya els gruixos de neu més remarcables es van acumular entorn dels Ports, amb uns 80 centímetres, així com també al prelitoral de Tarragona, amb uns 50 centímetres. A les comarques interiors de Girona també va nevar, entorn de la Serralada Transversal i el Montseny passant per les Guilleries i el Collsacabra, on es van acumular uns 30 cm de neu en tot l’episodi.

Al Berguedà, el Ripollès i la Cerdanya també s’hi van acumular uns 30 cm de neu nova i en altres indrets de la Catalunya interior, entre 10 i 15 cm, sempre per sobre de la cota de 200-300m.

Neu a Vallvidrera i a la part alta de Collserola

Entre les 3 i les 5 h del dia 9 de gener van caure alguns flocs de neu a Barcelona, especialment entorn de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, on van agafar durant una estona entorn de la cota dels 350 metres. La temperatura mínima va arribar a baixar fins a -0,1 ºC.

La neu va durar poc i es va anar fonent al llarg del matí, quan la cota de neu va pujar ràpidament. De fet, cap a quarts de nou del matí la precipitació ja va ser en forma de pluja a Barcelona, mentre que altres cims propers, com el del massís del Garraf, l’Ordal i el Montnegre-Corredor, encara van rebre una mica més de neu.

La pluja va caure a la ciutat durant tot el matí del dissabte 9, acompanyada per un fort temporal de vent i de mar, amb ratxes de més de 70 km/h i onades que van superar els cinc metres.