llibre peepshow

Troballa detectivesca de la Policia Nacional. Els agents han aconseguit recuperar un llibre històric, ben curiós, datat del 1815, que va ser robat i ara es venia a través d’una plataforma de subhastes en línia amb seu a Barcelona. Es tracta d’un exemplar “peepshow”, unes publicacions que es van popularitzar al segle XIX com a precursores de la realitat virtual, perquè recreen escenes en profunditat, amb diferents dimensions.

llibre peepshow

La peça va ser robada de dins d’un cotxe a Alemanya el 2018 i va ser justament el propietari qui el va localitzar navegant per internet, anys després, en una empresa de subhastes amb seu a Barcelona. A partir d’aquí la policia alemanya va demanar la col·laboració de l’espanyola per poder recuperar-lo i comprovar que era l’exemplar reclamat. Això es va poder fer gràcies a unes marques concretes ubicades a punts del llibre que només coneixia el propietari del document.

Barcelona, punt final de la investigació

La investigació va culminar quan es va localitzar la persona que va entregar el llibre per vendre’l. És un ciutadà amb antecedents a Alemanya per delictes contra el patrimoni i la salut pública. Anys després, doncs, la història acaba amb un final feliç: aquest curiós llibre ha pogut tornar a mans del seu propietari.