Mòbil escoles

(ACN/Redacció) La consellera d’Educació, Anna Simó, ha anunciat que en les properes setmanes s’iniciarà un procés de debat sobre l’ús del mòbil a tots els centres educatius de Catalunya. En una entrevista a Ràdio 4 ha detallat que ha parlat amb el Consell Escolar per fer possible la iniciativa.

Amb tot, ha admès que es tracta d’una problemàtica actual i per això ha acordat amb el Consell Escolar de Catalunya iniciar un procés de debat a tots els centres educatius catalans al voltant d’aquest tema. “Espero que abans d’acabar el mes d’octubre o a principis de novembre ja es pugui posar en marxa aquest debat a partir dels consells territorials”, ha comentat.

La consellera ha dit que es redactarà un document de bases que inclourà preguntes relacionades amb l’eventual prohibició i ha defensat que ha de ser una decisió consensuada amb els claustres i les famílies.

Educació definirà com s’aplicarà la prohibició, si finalment s’opta per aquesta via

La consellera ha admès que si el resultat majoritari és favorable a la restricció d’aquests aparells, caldrà que el departament defineixi les condicions i la forma en què es podrà dur a terme. Ha remarcat que a hores d’ara més de la meitat d’instituts catalans ja han regulat l’ús dels mòbils i els han prohibit en espais comuns, al patí o a les aules. “En aquests centres que ja han apostat per aquestes vies després d’haver fet un debat amb les famílies i els alumnes, i no veig oportú dir-los ara què hauran de fer”, ha comentat la titular d’Educació. Així, ha defensat l’autonomia de centre. “No és que la consellera vulgui desentendre-se’n, és que ells ja han arribat a conclusions importants”, ha dit Simó.

En aquest mateix sentit, Simó ha explicat que l’Associació Espanyola de Pediatria ha fet un pla digital per a les famílies i per això ha demanat al conseller de Salut, Manel Balcells, una trobada amb els representants de la Societat Catalana de Pediatria per treballar en aquesta línia.