Una de les anècdotes del primer dels quatre concerts de Coldplay a Barcelona es va produir quan Chris Martin va aturar l’espectacle en veure una jove dreta pujada en un pilar de dos. La protagonista, que va ser durant uns segons el centre d’atenció de les més de 55.000 persones assistents al concert, és l’Ainhoa Jurado, una jove de 20 anys de Valls que es va iniciar en el món casteller a través dels Xicots de Vilafranca. Posteriorment, va continuar amb els Castellers de Vilafranca fins que ho va deixar.

Va anar a veure Coldplay amb tota la família i quan va pujar sobre el seu pare no s’imaginava el que passaria tot seguit. Segons explica, “Chris Martin em va assenyalar, va demanar que parés la música i va preguntar: ‘Sou acròbates?’. I jo em vaig posar a cridar: ‘No, som catalans‘”. L’Ainhoa assegura que van escollir fer el pilar de dos durant una cançó lenta, en aquest cas ‘Yellow’, per evitar cap incident amb la resta del públic i aprofitar per demanar que “qui vingui als pròxims concerts i aixequi algun pilar ho faci amb precaució per evitar que ningú no pregui mal”.

Repte a les xarxes per aixecar un pilar de cinc

Per Instagram i Twitter ja hi circulen alguns reptes, com el d’alçar un pilar de cinc diumenge, que serà el darrer dels quatre concerts previstos a Barcelona de la banda britànica.