Aquest dimecres es fa el primer dels quatre concerts de Coldplay a l’Estadi Lluís Companys de Barcelona dins la gira Music of the Spheres, un “tour” que serà el més sostenible de la banda anglesa per conscienciar sobre l’emergència climàtica. El grup s’ha proposat reduir a la meitat les emissions de CO2 durant la gira mundial i, per això, ha optat per utilitzar energies netes a l’escenari i també es trasllada per carretera sempre que sigui possible, o en vols comercials.

Iniciatives sostenibles als concerts

La banda britànica assegura que en els seus concerts generen energia a través de panells fotovoltaics, oli de cuina reciclat, el pedaleig d’alguns fans en bicicletes estàtiques i un terra cinètic que pot produir electricitat a través dels salts dels assistents al concert. A més, l’escenari està cobert de plaques solars i els làsers, els llums i les pantalles LED d’última generació permeten disminuir un 50 % el consum d’energia.

I les mesures no es limiten al grup. Coldplay ha demanat als recintes on actua que facin servir airejadors a les aixetes, i també oferirà aigua gratis al públic. Els gots, reutilitzables, seran d’alumini, per mirar d’eliminar el plàstic.

Llengua de signes en català i castellà

Un altre dels objectius de Coldplay és que els seus concert siguin inclusius, per això comptarà amb quatre intèrprets de llengua de signes, dos en català i dos en castellà, de l’Associació Sociocultural Encantades. També lliuraran armilles especials que vibren amb la música i audifons que amplifiquen el so per a persones que encara tenen restes auditives.

A més, per als assistents cecs o amb baixa visió, s’ofereixen visites tàctils abans de l’espectacle.