Més de 220.000 entrades venudes per als quatre concerts que ompliran l’Estadi Olímpic Lluís Companys. És la fita que la banda anglesa Coldplay ha assolit a Barcelona, única parada que fa a l’Estat espanyol, set anys després del seu darrer concert a la ciutat.

Amb deu minuts de retard, i després d’un vídeo explicant la sostenibilitat energètica del concert, han aparegut Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman i Will Chamion, en un petit escenari circular central comunicat amb el principal per una passarel·la.

La llum, protagonista de l’espectacle

El cantant, des de l’escenari petit, i la resta, ja en el gran, han atacat ‘Higher power’. Les xyloband, les polseres lumíniques que duien els espectadors —es recollien a l’entrada— han anat canviant de color al ritme de la música, també en el segon tema, ‘Adventure of a lifetime’. En aquest moment, Martin ha tornat a l’escenari central amb el públic saltant extasiat i corejant el tema, mentre a les pantalles es projectaven imatges com les del videoclip que al passat va acompanyar-ne el llançament.

Record per a Tina Turner

A continuació, Chris Martin s’ha assegut al piano per cantar la intimista ‘Paradise’, per bé que se’l sentia tant a ell com el públic seguint fil per randa la lletra. En acabar, el líder de la banda ha saludat els espectadors en català amb un “Hola, Barcelona” i s’ha posat a parlar en castellà uns minuts per agrair al públic la seva presència. “Us entregarem el millor concert de la vostra vida”, ha cridat. I després de cantar ‘The scientist’ l’ha dedicat a Tina Turner, poques hores després que es conegués la seva mort als 83 anys.

Repàs als clàssics i sorpresa final

Seguidament, ha esclatat l’eufòria perquè han sonat els primers compassos de ‘Viva la vida’, que la banda ha interpretat, al complet, des de l’escenari central, d’uns deu metres de diàmetre. Ha seguit ‘Something just like this’, amb pluja de confeti inclosa. Ja en la primera mitja hora l’Estadi Olímpic ha acollit un prodigi de directe pel que fa a la qualitat de so i sincronització de llums i projeccions.

Però encara quedaven sorpreses. Amb ‘Yellow’ la pista s’ha omplert de polseres i els petards han tronat després de ‘Sky full of stars’. Però la més gran ha estat als bisos, quan el grup ha aparegut en un tercer espai acompanyat ni més ni menys que dels Gipsy Kings. Els de Perpinyà han rememorar temps de rumba al Lluís Companys a ritme de ‘Bamboleo’ i ‘Volaré’. Ningú s’ho esperava. Ja sense convidats, Colplay ha tancat el primer concert a Barcelona amb ‘Fix you’ i ‘Biutyful’.