Ha mort als 83 anys la Reina del Rock, Tina Turner, retirada el 2013. Amb la seva mort els escenaris han perdut definitivament una llegenda. El darrer concert de Turner a Barcelona va ser l’any 1996, ja fa gairebé 27 anys. L’artista va actuar dues nits seguides, el 17 i 18 de setembre, al Palau Sant Jordi. betevé va poder enregistrar la primera de les actuacions, que recuperem en aquesta pàgina.

El darrer concert de la Reina del Rock a Barcelona

Abans del xou, la cantant va dedicar uns minuts a atendre un grup de fans, que li van entregar un disc de platí per les vendes del seu disc ‘Wildest dreams‘. Després, va trepitjar amb força un Sant Jordi que es va omplir amb 15.000 persones. Plena de ritme, Turner va regalar simpatia a un públic incondicional i, novament, va demostrar tenir una gran energia i esperit jove.

Altres concerts de Tina Turner a la ciutat

Les cames més icòniques del rock dels 80 van trepitjar l’escenari en diverses ocasions a Barcelona. El primer cop va ser el 24 de maig del 1979, quan va actuar a l’antic Palau Municipal d’Esports. Una data que coincideix amb el dia de la seva mort. Tres anys més tard, el 9 de desembre del 1983 va cantar en una de les discoteques amb més renom de la ciutat, l’Studio 54, situat a l’edifici on actualment hi ha Sala Paral·lel 62.

Turner va tornar a la ciutat el 1987 amb la gira del seu sisè àlbum d’estudi, ‘Break every Rule’, per oferir dos concerts el 20 i 21 de maig a La Monumental. Un escenari on va repetir el 6 de juliol de l’any 1990. L’octubre d’aquell mateix any va omplir també l’Estadi Olímpic Lluís Companys, amb més de 50.000 persones, en un concert per donar suport a entitats ecologistes. Va compartir escenari amb El Último de la Fila i Sopa de Cabra.

Un documental de comiat per als seguidors

Dos anys abans de la seva mort, la Reina del Rock va poder acomiadar-se de fans i públic amb la publicació d’un documental sobre la seva vida. ‘Tina’ és un retrat des dels inicis de la cantant amb el seu exmarit Ike Turner, descobridor de l’artista i que la maltractava, fins als formidables anys 80, la seva dècada daurada.