BEATRIU GUARRO, plataforma Stop Mare Mortum "El Partit Popular és el partit del govern de l'Estat espanyol i, per tant, és el màxim responsable de la signatura d'aquests acords per part de l'Estat. Els acords de la Unió Europea i Turquia considerem que vulneren moltes lleis europees, això fins i tot els juristes ens confirmen que és així."

La cassolada d’aquest dilluns és la sonora resposta ciutadana a les decisions polítiques en matèria de refugiats. A la concentració s’han sentit crits d'”assassins” i s’ha tallat el trànsit al carrer del Comte d’Urgell a la confluència amb el carrer de Buenos Aires.

Stop Mare Mortum ha convocat la cassolada simultàniament a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida per mostrar el rebuig ciutadà contra una política migratòria europea que, segons l’entitat, vulnera els drets humans i la legislació europea d’asil.

Els qui han participat en la mobilització han mostrat el rebuig frontal a l’acord entre la Unió Europea i Turquia, que aquest dilluns s’ha començat a aplicar deportant uns 200 refugiats dels camps d’acollida grecs fins a territori turc. Just l’endemà que es tanqués l’acord, ara fa dues setmanes, ja hi va haver una manifestació unitària de rebuig a Barcelona. Aquest cop la protesta s’ha traslladat a la seu del PP, al carrer del Comte d’Urgell. Stop Mare Mortum coresponsabilitza els populars d’adherir-se al pacte i participar així d’una política migratòria i d’estrangeria que consideren ineficient.