En la carta enviada a les famílies, els Maristes asseguren que han estat “proactius en la denúncia d’aquelles situacions que s’han pogut detectar en els darrers anys” i que mantenir informades les famílies “amb tota transparència” és “una prioritat”.

A més, agraeixen la feina dels 2.000 treballadors de les seves escoles i informen de la creació d’un grup de treball format per “professionals independents i amb molta experiència” per atendre les víctimes dels casos prescrits.

Aquesta era, precisament, una de les demandes que ha fet aquest dilluns l’associació Mans Petites, que agrupa la majoria de víctimes d’abusos dels Maristes. Mans Petites ha demanat un “acte de constricció” que suposi “el principi de curació d’unes ferides ara obertes i que supuren”.

Un nou cas denunciat

Aquest mateix dilluns s’ha sabut que hi ha una nova denúncia per abusos sexuals a les escoles dels Maristes a Barcelona. Es tracta d’una dona que, segons els Mossos d’Esquadra, ha denunciat el centre Maristes la Immaculada, a la Dreta de l’Eixample. Segons ha especificat RAC1, el cas denunciat va passar als anys 90 durant una esquiada que el centre va organitzar al Pirineu d’Osca.