“Necessitem arribar al gran públic perquè tothom hi estigui convençut perquè és necessari, ja que es tracta d’un tema de salut “, ha dit Mohedano. Ha afirmat que, en el moment que les administracions facin el primer pas per impulsar aquest canvi horari, no es pot fer marxa enrere i s’ha d’establir “un dia concret en què canviarà tot”. Ha afirmat que el canvi és possible, no costa diners i generarà més felicitat, més temps i més salut ja que amb la reforma “serem més feliços perquè tindrem més temps per plantejar-nos altres fites, i això dóna felicitat”.

En aquest sentit, considera clau canviar els horaris dels àpats de manera que l’esmorzar sigui de de 7 a 9 h; el dinar, de 12.30 a 14 h; i el sopar, de 19 a 21 h. En la mateixa línia, Mohedano aposta per canviar la relació entre el treballador i l’empresa i “no avaluar les hores que fa sinó el resultat de la seva feina”. En el món del comerç es proposa avançar la corba de demanda de 19 a 21 h a de 17 a 19 h.

“No plantegem una societat idíl·lica. Volem una societat com a la resta del món. I no imposar res a ningú”, ha afegit Mohedano, que s’ha mostrat convençut que “ara va de veritat, estem en un moment de canvi general a la societat i el món. I els horaris poden ser canviats”. Ha posat com a exemple la llei del tabac, com una iniciativa que ha aconseguit canviar hàbits, i creu que ara cal convèncer “aquells incrèduls que diuen que és impossible i els que no saben l’origen dels horaris”.

“Tenim instruments socials de país per poder accelerar aquest canvi”, ha dit.