“Necessitem arribar al gran públic perquè tothom hi estigui convençut perquè és necessari, ja que es tracta d’un tema de salut “

, ha dit Mohedano. Ha afirmat que, en el moment que les administracions facin el primer pas per impulsar aquest canvi horari, no es pot fer marxa enrere i s’ha d’establir “un dia concret en què canviarà tot”. Ha afirmat que el canvi és possible, no costa diners i generarà més felicitat, més temps i més salut ja que amb la reforma “serem més feliços perquè tindrem més temps per plantejar-nos altres fites, i això dóna felicitat”.

En aquest sentit, considera clau canviar els horaris dels àpats de manera que l’esmorzar sigui de de 7 a 9 h; el dinar, de 12.30 a 14 h; i el sopar, de 19 a 21 h. En la mateixa línia, Mohedano aposta per canviar la relació entre el treballador i l’empresa i “no avaluar les hores que fa sinó el resultat de la seva feina”. En el món del comerç es proposa avançar la corba de demanda de 19 a 21 h a de 17 a 19 h.

“No plantegem una societat idíl·lica. Volem una societat com a la resta del món. I no imposar res a ningú”, ha afegit Mohedano, que s’ha mostrat convençut que “ara va de veritat, estem en un moment de canvi general a la societat i el món. I els horaris poden ser canviats”. Ha posat com a exemple la llei del tabac, com una iniciativa que ha aconseguit canviar hàbits, i creu que ara cal convèncer “aquells incrèduls que diuen que és impossible i els que no saben l’origen dels horaris”.

“Tenim instruments socials de país per poder accelerar aquest canvi”, ha dit.