Desenes d’activistes acampats des de divendres a la plaça s’han constituït en assemblea i han format diverses comissions per seguir impulsant la mobilització. El moviment del 15-M ha tornat a mobilitzar-se de forma contínua des de dijous passat, quan ‘El País’ va publicar la comptabilitat paral·lela de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, segons la qual els principals dirigents del partit van rebre sobresous irregulars fins a 2008. L’esmentat diari ha publicat avui la integritat de les suposades anotacions de l’extresorer del PP, uns 14 fulls en què l’actual president del Govern, Mariano Rajoy, apareix 35 vegades com a destinatari de més de 322.000 euros en entregues periòdiques durant 12 anys.

Les explicacions que Rajoy va donar ahir no van satisfer els “indignats”, que al vespre van aplegar unes 1.300 persones -segons la Guàrdia Urbana- davant de la seu del PP del carrer del Comte d’Urgell. La manifestació va sortir de la plaça de Catalunya i va recórrer la ronda de la Universitat i la Gran Via cridant “dimissió” i exhibint sobres com els que suposadament feia servir Bárcenas per pagar els sobresous. En arribar a la seu del PP també van llançar confeti, tot recordant les festes d’aniversari de la família d’Ana Mato que presumptament es van pagar amb fons de la trama Gürtel.

La cassolada d’aquest diumenge es va començar a organitzar dissabte després de la manifestació, que alhora havia estat convocada després de la protesta de divendres. Va ser llavors quan l’assemblea, reunida a la plaça de Sant Jaume després d’una marxa per la Rambla i el carrer de Ferran, va acceptar la idea d’acampar a la plaça de Catalunya. Alguns manifestants ja anaven equipats amb motxilles i sacs de dormir per passar-hi la nit. Des de llavors, el col·lectiu d'”indignats” ha optat per fer una “acampada nòmada”, que cada dia decideix com seguirà l’endemà.

Aquest dilluns, la protesta es trasllada a la plaça de Sant Jaume, on els “indignats” tenen previst celebrar una cassolada a les 20 h i una nova assemblea. Aquest diumenge també es cridava a la ciutadania a manifestar la seva indignació als balcons, penjant-hi llençols blancs o bé convertits en pancartes amb missatges de protesta.