Amb aquesta botifarrada, els responsables del gremi volen promocionar un producte típic d’aquestes dates que han elaborat de manera artesana. Per a aquesta ocasió, han calgut 890 quilos de carn, 3.900 ous i 780 metres de budell, a més de sal i pebre.

Amb 26 anys de trajectòria, aquest acte s’ha convertit en una tradició que, any rere any, aplega centenars de persones. A més dels que ja en són habituals, entre els qui hi han acudit hi havia també turistes que s’han acostat al mercat atrets per la cua que hi havia.

Un producte tradicional però innovador

La botifarra d’ou està documentada des del segle XVII i sempre se l’ha vinculada a la festa de Carnaval, una època durant la qual se solien celebrar àpats comunals amb el porc i els ous com a aliments fonamentals. Segles després, els mesters cansaladers n’han fet algunes variacions. En algunes xarcuteries es pot trobar, per exemple, combinada amb patates o bé condimentada amb canyella. Segons els responsables del gremi, per a la campanya d’aquest 2013 se n’han elaborat 480.000 quilos.