Tornen les tendes de campanya a la plaça de Catalunya. Almenys, de moment. Una vintena de persones han passat la nit a la plaça per escalfar motors de cara a les mobilitzacions convocades per avui. Les protestes continuaran aquesta tarda. A partir de les sis de la tarda el col·lectiu d'"indignats" es dirigirà des de la plaça de Catalunya fins a la seu del Partit Popular, al carrer de Compte d'Urgell, per demanar la dimissó de tota la cúpula del partit. Ahir al vespre centenars de manifestants convocats a través de les xarxes socials es van dirigir a la plaça de Sant Jaume on van demanar la dimissió de tots els polítics implicats en presumptes trames de corrupció. En aquesta ocasió, les pancartes se substituïen per sobres, en referència a la comptabilitat manuscrita de l'extresorer Luis Bárcenas. "Ens prenen per tontos. Ens estan dient que no roben quan hi ha uns diners qu ho demostra." "És el moment de sortir al carrer i que la gent digui prou a l'espoli dels polítics i de les classes dominants que ens està portant a la ruina i perdem drets socials i laborals." "Que cada dia ens despertem amb un cas de corrupció nou. CiU, PP, PSOE, Ajuntaments... S'està demostrant que hi ha una corrupció generalitzada a la política." El col·lectiu d'"indignats" haurà de decidir aquesta tarda si manté l'acampada a la plaça de Catalunya.

El moviment del 15-M ha tornat a sortir al carrer per denunciar els casos de corrupció generalitzada que s’han conegut durant els darrers dies i per exigir la dimissió de la cúpula del PP, inclòs el president del Govern, Mariano Rajoy, que segons la comptabilitat paral·lela publicada pel diari ‘El País’ hauria rebut ingressos no declarats per part del partit durant més de 10 anys.

Entre 20 i 50 activistes “indignats” resten acampats des de la nit de divendres a la plaça de Catalunya, on aquest dissabte s’han celebrat assemblees al matí i també a la nit, després de la manifestació davant de la seu del PP. S’hi han debatut diverses propostes d’accions a dur a terme durant els propers dies s’han creat diversos grups de treball.

De moment, l’assemblea ha decidit convocar cassolades de protesta a tota la ciutat cada dia a les 20 h fins que dimiteixi la direcció del PP. Pel que fa a l’acampada, no s’ha acordat si serà indefinida ni si es mantindrà tots els dies a la plaça de Catalunya. L’assemblea decidirà cada dia les accions a emprendre l’endemà.

Manifestació a Urgell

Cap a les 18.30 h, una manifestació de més de 200 persones ha sortit de la plaça de Catalunya camí de la seu del PP. Cridaven diverses consignes contra la corrupció política i exigien la dimissió de Mariano Rajoy i tota la direcció del Partit Popular. Nombroses persones s’han anat sumant a la marxa per la Gran Via i el mateix carrer d’Urgell, de forma que la protesta ha acabat congregant més de 1.000 persones davant del PP català.

En arribar al carrer del Comte d’Urgell, els manifestants s’han trobat amb la seu del PP pràcticament blindada pels Mossos d’Esquadra. Davant mateix de l’edifici hi havia tres furgonetes de la policia catalana. Alguns han llançat boles de pintura contra la façana, que ha quedat tacada.

Han estat constants els crits de “dimissió” i l’exhibició de sobres, fent referència a la forma en que suposadament rebien els sobresous irregulars els dirigents del PP. També han llançat confeti, per recordar les festes d’aniversari de la família de la ministra de Sanitat, Ana Mato, que suposadament es van pagar amb diners de la trama Gürtel.

Entre el centenar de manifestants davant la seu del PP hi havia militants de diversos partits d’esquerra, com ara activistes de la Joventut Socialista que hi han penjat alguns cartells.

Tercer dia consecutiu de protestes

La mobilització s’ha estès per les principals ciutats espanyoles i ha anat creixent durant els darrers dies. A Barcelona, unes 150 persones es van concentrar ja dijous davant la seu del PP. Allà van decidir tornar a manifestar-se aquest divendres des de la plaça de Catalunya fins a la de Sant Jaume. La manifestació d’ahir va ser més multitudinària i va acabar amb una assemblea en què uns volien acampar i altres tornar a manifestar-se aquest dissabte davant del PP. Al final es va optar per fer totes dues coses.

Alguns manifestants ja anaven equipats amb motxilles i sacs de dormir per passar la nit. L’assemblea va decidir que, qui volgués, podia començar a muntar una nova acampada a la plaça de Catalunya i prop d’un centenar de persones així ho han fet. Les consignes van començar a córrer per Twitter amb l’etiqueta #ocupemcatalunya.