El punt de sortida ha estat la plaça de Catalunya. Des d’allà, els manifestants han baixat per la Rambla en direcció a la plaça de Sant Jaume. A la protesta hi han acudit persones de totes les edats, joves i grans i també famílies amb nens.

A la protesta s’hi han sentit crits contra la corrupció que viu el país i també contra el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. Alguns ciutadans han anat amb pancartes i d’altres amb sobres per escenificar la protesta en contra del presumpte cas de pagaments en diner negre a la cúpula del PP.

La protesta es va convocar ahir a la nit després de la primera concentració en contra dels casos de corrupció. Alguns manifestants van decidir en una assemblea que aquest divendres hi hauria noves accions.

En arribar a la plaça de Sant Jaume, s’hi ha fet una assemblea. Els manifestants han expressat la seva indignació pels darrers casos de corrupció política i han plantejat diverses possibilitats per continuar amb la mobilització durant els propers dies.

Nova acampada

Alguns manifestants ja anaven equipats amb motxilles i sacs de dormir per passar la nit. Finalment l’assemblea ha decidit que, qui volgués, podia començar a muntar una nova acampada a la plaça de Catalunya. Les consignes han començat a córrer per Twitter amb l’etiqueta #ocupemcatalunya. A hores d’ara, l’acampada contra la corrupció a la plaça de Catalunya ja és un fet.

Els que no s’hi han sumat tenen previst anar-hi aquest dissabte a partir de les 11 h, per participar en la formació de diversos grups de treball. També s’ha convocat una nova manifestació per a aquest dissabte a les 19 h davant la seu del PP del carrer del Comte d’Urgell. L’objectiu és demanar la dimissió de tota la cúpula del Partit Popular esquitxada per la comptabilitat manuscrita de Luis Bárcenas i, per tant, del president espanyol, Mariano Rajoy.