El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, endureix el discurs antiimmigració i demana que es retornin als seus països d’origen els menors no acompanyats que arriben a Barcelona perquè —diu— “estan generant ja problemes de convivència i seguretat molt importants”. Tot i parlar de problemes “molt greus”, en una entrevista al ‘bàsics’ Fernández Díaz no detalla de quins casos es tracta.

[vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista comlpeta amb Alberto Fernández Díaz” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/fernandez-diaz-pp-immigracio-entrevista/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]

El líder del PP assegura que no té problemes a defugir “el discurs políticament correcte” i apunta com a solució “promoure acords de repatriació per retornar a casa seva aquests menors marroquins que campen en solitud per la nostra ciutat“. Fernández Díaz planteja finançar aquestes repatriacions amb el pressupost de l’Ajuntament per a cooperació internacional, que —diu— és de 10 milions d’euros anuals.

Segons el regidor, tot i que cal atendre els menors, la problemàtica actual “s’està menjant els recursos per a l’atenció a la infància per als d’aquí i a sobre estan generant problemes de convivència i seguretat”.

La decisió de Fernández Díaz, un secret

Fa temps que Alberto Fernández Díaz diu que té presa la decisió sobre el seu futur polític, però es resisteix a fer-la pública. Diu que ho farà quan el seu partit obri el procés per decidir les candidatures a les eleccions municipals del maig. Creu que encara hi ha temps i assegura que mentrestant continua “treballant per Barcelona”.

No es mostra gens preocupat per l’enquesta que preguntava per possibles candidats entre els quals ell no hi era i respon que “és que a mi ja em coneixen”. També evita respondre quan se li pregunta si les institucions europees poden ser la seva propera destinació ja que a Europa hi vol anar —diu— “com a periquito perquè voldria que l’Espanyol jugués la Champions”.

Només deixa entreveure que podria estar a punt de tancar capítol quan recorda que, a més de treballar en política durant dècades, va exercir d’advocat durant 10 anys i explica que “a la vida hi ha moltes oportunitats i jo m’il·lusiono molt fàcilment”.