Un dels dos detinguts pel cas del cadàver trobat en un contenidor a l’Eixample ha ingressat a presó provisional tres dies després d’haver estat arrestat pels Mossos d’Esquadra. En canvi, l’altre detingut ha quedat en llibertat provisional i amb mesures cautelars: retirada del passaport, prohibició de sortir del país i compareixences davant del jutge puntualment. El magistrat ha decretat aquestes mesures després que els dos arrestats hagin passat a disposició judicial aquest dilluns.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat que es tracta de dos homes, de 31 i 51 anys i de nacionalitats irlandesa i ucraïnesa, segons han informat fonts judicials. Per al detingut que ha quedat en llibertat provisional, una persona d’origen ucraïnès, ningú no ha demanat l’ingrés a la presó pels fets. La causa s’està investigant com a delicte d’homicidi i se n’ha decretat el secret de les actuacions.

Angoixa entre els veïns de l’edifici on vivia l’home trobat mort en un contenidor a l’Eixample
“Ens ha agafat tot per sorpresa perquè aquesta és una zona molt tranquil·la”, explica la portera de la finca

Els detinguts convivien amb la víctima

La policia catalana ha detallat que en el marc de la investigació es va localitzar un domicili de la ciutat de Barcelona amb indicis que el relacionen amb la possible mort violenta. L’immoble es troba en una zona pròxima al contenidor on es va trobar el cadàver i era on residien els detinguts i la víctima.

El cadàver, un tors masculí, es va localitzar el 29 de novembre al carrer de Casanova, entre l’avinguda de Roma i el carrer d’Aragó. El cos el va trobar una persona dins d’una maleta cap a les 11 h i en va alertar els Mossos d’Esquadra. Durant unes hores, es va desplegar un important dispositiu policial en aquest punt de l’Antiga Esquerra de l’Eixample.