(ACN/Redacció) El sindicat de taxistes Élite Taxi ha denunciat que hi ha hotels de Barcelona que pacten comissions il·legals amb taxistes per cobrar més als turistes i als clients que s’hi allotgen. Per això s’han concentrat aquest dilluns al matí davant de l‘hotel Sixtytwo del passeig de Gràcia, un dels establiments als quals acusen de dur a terme aquesta pràctica. Els responsables de l’hotel han declinat fer-ne cap comentari.

Els taxistes diuen que no és una pràctica aïllada i que per això han decidit “iniciar la seva particular campanya nadalenca” per denunciar tots els hotels de la ciutat que “operen amb emissores de taxi i agències de transport pirates, que posen en greu risc la seguretat dels turistes”. Els acusen de cobrar un sobrepreu als clients, per “complementar els sous que paguen als seus treballadors”.

Imatge: Jordi Bataller

Denuncien “passivitat” del Gremi d’Hotels i demanen sancions a la Llei del taxi

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha denunciat la “passivitat” del Gremi d’Hotels de Barcelona. Creuen que és “el responsable d’informar tots els hotels del que és legal i del que és il·legal”. “Cuidem els visitants i deixem d’enganyar-los”, ha demanat. Des del Gremi, han rebutjat fer cap comentari a aquesta acusació.

També acusen el Departament de Transports de la Generalitat, de no introduir a la Llei del taxi un règim sancionador específic i “dur” per aquestes pràctiques. Álvarez ha dit que el taxi té unes “tarifes regulades que s’han de complir” i ha assegurat que faran més mobilitzacions sinó escolten les seves reivindicacions.