Els nervis ja són a flor de pell. Prova d'això és aquesta llarga cua per entrar als tallers reials. La cavalcada és demà, però molts ja no han pogut esperar-se més. "Sí, perquè vull que vinguin ja els reis i que em portin molts regals." "Tinc moltes ganes de donar la carta als Reis Mags." "La veritat és que tinc ganes de veure si ha canviat alguna cosa." "Voldria veure les carrosses dels reis, de la cavalcada, una mica per fer-me la idea." L'impacient espera finalment ha tingut recompensa. La rebuda l'han donada el patge Gregori, que ha recollit les últimes cartes. Els Reis d'Orient aquest any vénen carregats de carrosses noves. El rei Baltasar tindrà com a seguici una fàbrica de les joguines de corda, i Gaspar, el centre de logística tecnològic per distribuir tots els regals. I com a homenatge al Palau de la Música, entre la cavalcada també hi lluirà aquest paó de metall amb petits vitralls de colors. MARTA MARTORELL "Una altra de les novetats és aromàtica. Des de les carrosses reials com aquesta els reis desprendran aromes de l'Orient. Tot plegat per traslladar els més petits al màgic món dels Reis Mags." Els caramels es llançaran a la part final de la cavalcada. Des d'aquests busos turístics i per primera vegada a través d'aquests canons, els reis repartiran 16 tones de llaminadures. Serà un final apoteòsic amb muntanyes de caramels. PATGE GREGORI "Com podeu comprovar, nosaltres ho tenim absolutament tot a punt, ara només cal que vosaltres ens acompanyeu demà a la cavalcada. Ses Majestats us esperen!"

Els Tallers han obert a dos quarts de dotze del matí, però una hora abans ja hi havia cua per entrar-hi. Tot i que la cavalcada és demà, molts nens no han pogut esperar per veure les noves carrosses que ja estan preparades per desfilar a partir de les sis de la tarda en la tradicional cavalcada de Reis.

Entre les principals novetats, el rei Baltasar anirà acompanyat de la fàbrica de joguines de corda, i Gaspar, del centre de logística tecnològic per distribuir tots els regals. Qui també desfilarà serà un paó gegant amb el cos de metall i amb vitralls de colors com a homenatge al Palau de la Música.

Entre els nous elements, hi ha les carrosses reials, que desprendran aromes d’Orient: de sàndal, encens i mandarina. L’objectiu és traslladar el públic al màgic món dels Reis.

16 tones de caramels des de canons

Un dels canvis més importants de la cavalcada és que els caramels es repartiran a la part final. Fins ara, totes les carrosses i els patges els repartien al llarg de la rua, però aquest any es llançaran a través de canons. Un cop hagin passat els Reis i els carboners, tres busos turístics decorats amb elements d’Orient faran de fàbriques de llaminadures. A través d’unes llançadores, repartiran 16 tones de caramels. L’objectiu és evitar que els nens s’apropin més a les carrosses i que hi hagi accidents.