Són les primeres bicicletes que han arribat a Superacció. Feia més d'un any que els Mossos les tenien a magatzems policials i dipòsits judicials i a partir d'ara tornaran a fer servei. La iniciativa és una prova pilot de la comissaria de Ciutat Vella, el districte de la ciutat on es troben més vehicles de dues rodes abandonats. L'objectiu, però, és estendre-la després a la resta de la ciutat. JOAN PORTALS, sotscap de la regió policial metropolitana de Barcelona "Són biciclestes que han estat trobades a la via pública i que com que no hi ha hagut una denúncia, com que no hi ha un propietari a qui se li pugui fer la devolució, s'han lliurat a l'associació." Els Mossos d'Esquadra, però, en mantenen un registre perquè es puguin retornar al propietari si se'n denuncia el robatori o desaparició. Si ningú no ho fa, es quedaran a Superacció i el primer pas serà reparar-les, una tasca que faran els mateixos usuaris de l'entitat. Després serviran per competir en triatlons. MARIONA LÓPEZ, responsable de Superacció "L'esport en sí mateix dóna moltes eines. El triatló en concret combina tres esports i això fa que, d'alguna manera, un hagi d'equilibrar els esforós. Mai tindrem un nano que sigui bo en totes tres o dolent en totes tres." La cessió de 47 bicicletes els permetrà engegar un projecte nou: un taller de reparació que servirà per donar-los, també, una possible sortida laboral.

Després de passar més d’un any en magatzems policials o dipòsits judicials, les 47 bicicletes cedides a Superacció tornaran a fer servei. Els usuaris de l’entitat s’encarregaran de reparar-les per poder-les utilitzar en competicions de triatló. Pels responsables de l’associació,  l’esport és una manera de canalitzar energies i, a més, aporta valors que poden ajudar als joves d’entre 12 i 26 anys a tirar endavant.

Les bicicletes que els han cedit provenen del districte de Ciutat Vella, la zona de la ciutat on es troben més vehicles de dues rodes abandonats. Són bicis que porten, aproximadament, un any en custòdia policial i que ningú no ha reclamat ni n’ha denunciat la desaparició. Per si això passés, però, els Mossos d’Esquadra en mantenen un registre que permetrà retornar-les al seu propietari. Tot i que, inicialment, es tracta d’una prova pilot, l’objectiu és estendre-la després a la resta de la ciutat.

Més enllà de les proves esportives, Superacció té previst també impulsar un altre projecte partint d’aquestes bicicletes. El segon objectiu és crear un taller de reparació en què els usuaris de l’entitat puguin arreglar-se els seus propis vehicles. Això, al mateix temps, els servirà també per donar-los una possible sortida laboral.