1. Dues gosses torturades en un pis de la Gran Via

El mes de juny, la Guàrdia Urbana va rescatar dues gosses d’un pis del barri de la Font de la Guatlla, després que els veïns alertessin de gemecs d’animals continuats. El col·lectiu animalista va criticar durament aquesta pràctica, per la qual se’n va imputar el propietari per una falta de lesions a animals. 

2. Alerten de la presència de soldats armats en una zona prohibida a Collserola

Un veí de les Planes va captar imatges de Collserola en què es podia veure personal militar de la caserna del Bruc fent pràctiques amb les armes reglamentàries. Aquesta informació sobre la presència de soldats armats en una zona prohibida a Collserola s’ha situat com la segona notícia més visitada de l’any.

3. La T-10 valdrà 10,30 € a partir del gener de 2014

Els lectors s’han volgut informar sobre l’increment del preu del transport públic anunciat aquest desembre per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que va situar la T-10 a 10,30 € i va augmentar el preu de targetes d’ús habitual com la T-50/30 fins a 42,50 €. 

4.Vetllada de luxe a la Vall d’Hebron

Pel que fa als esports, la boxa té un públic fidel, tal com demostra la presència de tres notícies sobre aquesta disciplina en el rànquing d’informacions més vistes de l’any. En aquest cas, més de 3.000 persones van omplir el Pavelló de la Vall d’Hebron per veure la vetllada de boxa en què van participar alguns dels millors d’Europa: Sandor Martín, Juli Giner, Isaac Real, Roche i fins i tot l’excampió del món Hassan N’dam.

5. Els bombers treballen tota la nit en l’extinció de l’incendi de Collserola

A principis de desembre, un incendi a la zona de Montbau va calcinar 3,3 hectàrees de vegetació del Parc de Collserola. El foc es va poder divisar des de diferents punts de Barcelona i va suposar el desallotjament d’un centenar de veïns de la zona. La meteorologia no va ajudar a l’extinció. Les ratxes de vent de més de 50 km/hora van fer la guitza a les 16 dotacions de bombers que hi van treballar. Els usuaris ens van fer arribar diverses imatges del foc, que vam recollir en aquesta galeria gràfica.

6. El videocurrículum d’un jove politòleg revoluciona la xarxa amb l’ajuda de 36 famosos

Tot i que l’atur ha davallat lleugerament al llarg de l’any, la cerca de feina és encara una de les prioritats per a moltes persones, i cadascú hi posa el seu granet de sorra per aconseguir que el seu “curriculum vitae” arribi ben lluny. La tàctica del politòleg barceloní Carles Rútia va triomfar a les xarxes socials gràcies a un vídeo de YouTube en què 36 personatges de l’escena comunicativa i cultural de Catalunya en relaten el currículum.

7. L’alumnat de la UAB no podrà descarregar textos del campus virtual per no vulnerar els drets d’autor

Al maig, un jutjat de Barcelona va condemnar la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per pirateria. El jutjat va obligar la UAB a retirar del portal digital tots els fitxers posats a disposició dels alumnes, obres o fragments de llibres protegits per l’associació de gestió de drets d’autor anomenada CEDRO, i també a pagar una multa.

8. La millor boxa del moment a Barcelona

La preparació de la jornada de boxa al Pavelló de la Vall d’Hebron s’ha situat com la vuitena notícia més vista de l’any, una mostra que l’afició pels esports de contacte creix a Barcelona.

9. Una festa sorgida a Twitter congrega desenes de modernets

El compte de Twitter @Modernetdemerda va aconseguir aplegar desenes de modernets des de les xarxes en una festa per ironitzar sobre aquesta tribu urbana. La condició per assistir-hi era dur camisa de quadres, ulleres de pasta i bigoti, les característiques per distingir aquesta tendència.

10. Espectacle de contacte a la Mina

A la cua de la llista s’hi situa el Fight4life V, organitzat al Complex Esportiu de Lluita Olímpica de la Mina, i que va portar combats de boxa, MMA, kick-boxing i K-1 rules.