A partir d'aquest any aquesta imatge quedarà en l'oblit, precisament per evitar que els nens s'acostin massa a les carrosses. En total, es llançaran 16 tones de caramels. Però no arribaran a les mans del públic fins al final de la cavalcada. Un cop hagin passat els Reis i els carboners, Ses Majestats mostraran per primera vegada tres carameleres que llançaran els caramels a través de canons. Els Reis trepitjaran terres barcelonines aquest diumenge a dos quarts de cinc de la tarda, mitja hora abans que als darrers anys. Arribaran al Moll de Fusta a bord del Paleibot Santa Eulàlia. A partir de les sis començarà la cavalcada a l'avinguda del Marquès de l'Argentera. Els Reis Mags enfilaranla via Laietana, travessaran la plaça de Catalunya passat un quart de vuit i emprendran la recta final pel carrer de Sepúlveda fins a arribar a dos quarts de nou del vespre a l'avinguda de la Reina Maria Cristina amb Rius i Taulet. En total, des d'un punt fix es podrà gaudir d'una hora d'espectacle protagonitzat per unes 1.300 persones, entre actors, ballarins i voluntaris de la ciutat. Entre les principals novetats, els Reis portaran a la ciutat la fàbrica de joguines tecnològiques, les més demandades dels últims anys. A més, al llarg de la cavalcada des de les carrosses reials s'aniran emetent aromes d'essències d'Orient que traslladaran els espectadors en un autèntic món de màgia. Per als qui no puguin anar-hi, BTV oferirà a partir de les sis de la tarda un programa especial del 'Connexió Barcelona' per seguir la cavalcada des de casa.

Aquest és un dels canvis més destacats que ja es va avançar fa unes setmanes i que s’ha decidit incorporar per evitar accidents com el que l’any passat va causar la mort d’un nen a la ciutat de Màlaga.

Les essències d’Orient impregnaran l’ambient

Ses Majestats arribaran a la ciutat per mar a dos quarts de cinc de la tarda, mitja hora abans que els anys anteriors. Un cop rebuts per les autoritats i ja amb les claus de Barcelona a les mans, Melcior, Gaspar i Baltasar iniciaran el recorregut a les sis de la tarda des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a la Font Màgica de Montjuïc. En total, cinc quilòmetres de trajecte en què podrem veure un gran espectacle de teatre, música, dansa i circ. Durant tot el camí s’emetran des de les carrosses aromes d’encens, sàndal i mandarina que transportaran els espectadors al món màgic i de fantasia. Les aromes són obra del mestre perfumer Rosendo Mateu.

El secret de com seran les carrosses és un dels més ben guardats, però el que sí se sap és que els seguicis dels tres reis tindran una carrossa específica de joguines: Melcior portarà una fàbrica de joguines, Gaspar portarà una carrossa de joguines tecnològiques i Baltasar, una de joguines més tradicionals i romàntiques.

La cavalcada té un pressupost igual al de l’any passat, 590.000 euros. Per anar escalfant motors ja es pot accedir al web que ha preparat l’Ajuntament amb tots els detalls de la desfilada.