ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Se'ls està donant tots els beneficis, els rescats a fons perdut, es donen desenes de milers de milions d'euros dels nostres diners que ja es donen per perduts de rescat a la banca, i ni tan sols s'ha exigit la mínima contrapartida social que seria que aquests pisos es posin a disposició de les persones afectades." GERARDO PISARELLO, professor de dret constitucional "Tenir un habitatge buit, un habitatge desocupat de manera injustificada o amb finalitats especulatives no és un dret. Això és una situació il·legal que les administracions públiques tenen el deure de remoure."

L’Ajuntament de Terrassa ha imposat aquesta setmana multes de 5.000 euros a tres entitats bancàries. De fet, la mesura està prevista en la llei catalana del dret a l’habitatge, i les sancions poden arribar fins als 900.000 euros. La PAH ho afirma en el text d’una moció que ja han enviat a tots els partits polítics amb el propòsit que la presentin i aprovin als ajuntaments.

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha afirmat que tot i que els bancs han rebut “desenes de milers de milions d’euros dels nostres diners” ningú els ha exigit “la mínima contrapartida social”. Els ponents han recordat que al 2013 a Catalunya encara s’executaven 45 desnonaments al dia i el professor de dret constitucional, Gerardo Pisarello, ha afirmat que tenir un habitatge desocupat de manera injustificada “és una situació il·legal que les administracions públiques tenen el deure de remoure.”