L’Excellent, el vaixell accidentat al port de Barcelona aquest dimecres, ha salpat rumb a Tànger. Segons han informat fonts del Port, després de fer les revisions pertinents a la nau, no s’hi han trobat afectacions rellevants que impedeixin navegar amb seguretat. Capitania Marítima va donar-li l’autorització per continuar el viatge aquest dijous a la nit i, segons el web Marinne Traffic, va sortir de Barcelona a les 23.43 h.

Mapa de navegació de l'Excellent

Tot i que la companyia responsable de la nau havia informat en un primer moment que enviaria un vaixell de substitució per recollir els passatgers i continuar el trajecte, després de la revisió tècnica ho va descartar. A bord hi viatgen les 360 persones que aquest dimecres van quedar confinades al vaixell mentre se’n feia la revisió tècnica, i les 115 que havien d’embarcar-hi a Barcelona. En total, 475 passatgers.

 

El vaixell va xocar amb el Moll Sud a primera hora del matí d’aquest dimecres i en va fer caure una grua, que va provocar un incendi al moll de contenidors. Les primeres hipòtesis apunten al vent com a possible causa de l’accident.

La terminal de contenidors torna a funcionar

La caiguda de la grua va causar un incendi a la terminal de contenidors del port que va obligar a aturar l’activitat en aquesta zona. Tot i això, aquest dijous al matí torna a funcionar amb normalitat. Segons fonts portuàries, hi ha el moviment habitual en un dia festiu, és a dir, s’hi fan operacions marítimes però no terrestres. L’activitat terrestre es reprendrà aquest divendres, ja laborable, a les 6 del matí, segons han explicat les mateixes fonts.

Una investigació sense massa recorregut

El capità de la Marina Mercant i editor de Naucher Global, Juan Zamora, ha assegurat que com que no s’han produït danys personals en l’accident del ferri, ni danys al medi ambient, és possible que la investigació oberta no tingui recorregut. Els experts han alertat que els desperfectes materials ocasionats pel xoc i posterior incendi costaran entre vuit i 10 milions d’euros.